Over mijzelf

Mijn naam is Richard Brunier en woon en leef in Tilburg, samen met mijn vrouw Joyce en mijn dochter Hannah.

Ik ben breed geïnteresseerd in alles wat er in de wereld bestaat. Mijn interesses liggen dan ook breed, techniek, natuur, kunst, ontdekken en leren.  Als studierichting heb ik gekozen voor elektrotechniek dit heeft te maken omdat het mij inspireert dat bijvoorbeeld bij een machine met een simpele druk op een knop een heel exact afgeregeld, getimed en functioneel proces opgang gebracht kan worden. Deze knop is elektrisch aangesloten dus dat was een goede keuze als studierichting. Al meer dan 12 jaar ben ik werkzaam in de automotive industrie op het vlak van ontwikkeling van automatische transmissies (versnellingsbakken) voor de automobiel industrie. Dit zijn ook geautomatiseerde machines welke aan de hand van verschillende voorwaarden (gaspedaalstand, rem, wielsnelheid) besluiten welke versnelling wordt ingeschakeld dit is dus precies naar mijn hart.

Al heel mijn leven droom ik ervan om uitvinder te worden. Van dingen welke mensen helpen en plezier geven.

De methode welke ik gebruikte om dit doel te bereiken was om mijzelf alle vaardigheden aan te leren welke ik maar kon bedenken. Waaronder ook een handwerkperiode breien, haken en naaien. Ondanks al deze inzet lukte het me nog steeds niet mijn droom te verwezenlijken. Ik denk dat de belangrijkste missende component hiervan samenwerking is. Door mijn ervaring als LEGO robotica docent ben ik aanraking gekomen met LEGO als creatief gereedschap.

Daardoor ben ik gestart met een intensieve samenwerking met LEGO. Welke me in staat stelt dingen te bedenken en te bouwen en LEGO levert mij de daarvoor benodigde middelen. Dit maakt het mogelijk mijn droom te verwezenlijken en uitvinder te zijn.

Aangezien het werken met LEGO mij zoveel voldoening, plezier en inspiratie geeft wil ik dit graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Veel plezier,

Richard